Tour of Hope - Stichting tegen Kanker

UZ Brussel en VUB fietsen samen de “Tour of Hope”

Het UZ Brussel en de VUB slaan de handen in elkaar en rijden samen als team VUBUZZ de “Tour of Hope”, een uniek fietsevenement georganiseerd door de Stichting tegen Kanker.
Het enthousiaste VUBUZZ-fietsteam bestaande uit 10 leden van het UZ Brussel en de VUB wil met zijn deelname de strijd tegen kanker sportief ondersteunen. Want… “De Tour of Hope” is veel meer dan zomaar fietsen! De “Tour of Hope” gaat over 7 cols in Barcelonnette (Alpes de hautes Provences, Frankrijk). Deze 7 cols staan symbool voor de zware strijd die elke kankerpatiënt moet voeren en voor de 7 oncologische onderzoekscentra van onze Belgische universiteiten. Om te mogen deelnemen, moet elk teamlid minimaal 800 € startgeld verzamelen. Dat geld gaat rechtstreeks naar de Stichting tegen Kanker die met deze opbrengst de 7 onderzoekscentra steunt. Op die manier kunnen wij de strijd tegen kanker verder verwezenlijken.

De VUB en het UZ Brussel staan voor de uitdaging om met hun VUBUZZ-team minimaal 9600 € voor het goede doel te verzamelen. Wij rekenen daarvoor op uw steun. Dit kan door een bijdrage te leveren via de collectebussen in de studentenrestaurants te Etterbeek en Jette, het UZ Brussel personeels- en bezoekersrestaurant of aan de balie van het oncologisch centrum. Alternatief kan je steunen via deze link naar de algemene sponsorpagina van Tour of Hope. Hier kan je de collecte pagina van onze 10 deelnemers terug vinden, deze starten telkens met VUBUZZ gevolgd door de verschillende deelnemers hun naam. Je kan ook rechtstreeks de collecte pagina’s van onze deelnemers bezoeken door de links hieronder te gebruiken per deelnemer. Bij stortingen vanaf 40 € krijg je een fiscaal attest van de Stichting tegen Kanker.

Bedankt!

Het VUB/UZ-team


Ons team ‘VUBUZZ Onderzoekers naar de Top’:

Tony Lahoutte

Tony Lahoutte

Zowel op professioneel vlak als jammer genoeg ook in mijn nabije omgeving ben ik al te vaak geconfronteerd met de gevolgen van kanker. Die gevolgen wegen niet alleen op de getroffene zelf, maar evengoed op zijn of haar geliefden en familie.

Naast arts op de dienst nucleaire geneeskunde, waar we de diagnose en opvolging van kanker doen, ben ik ook actief als kankeronderzoeker in ons ICMI lab. Hier proberen we technieken te ontwikkelen om de kankerbehandeling beter te richten en effectiever te maken. Het laatste wat een kankerpatient immers nodig heeft is een zware behandeling die uiteindelijk niet blijkt te werken!

Met dit project wil ik nog op een andere manier de ziekte tegengaan. Enerzijds door geld in te zamelen om kankeronderzoek te kunnen blijven verderzetten; anderzijds is het ook een persoonlijk project waarbij de beklimming van de colls me motiveert om de nodige tijd te nemen om mijn lichaam én geest gezond te houden door voldoende beweging en ontspanning.

Hartelijk dank voor uw steun aan ons VUB-UZZ team!
Steun mijn strijd tegen kanker via deze link!

Sven Pype

Afbeelding

Hoeveel kans dat je de lotto wint? 1 op 22 000 000
Hoeveel kans dat je vast komt te zitten in een lift? 1 op 60 000 
Hoeveel kans dat je geraakt wordt door de bliksem? 1 op 57 000 
Hoeveel kans dat je in een hondendrol loopt? 1 op 300 
Hoeveel kans dat je jezelf snijdt tijdens het scheren? 1 op 80
En hoeveel kans dat je in je leven kanker krijgt? 1 op de 2 mannen, 1 op de 3 vrouwen... .

... Het is aan ons om de kans op kanker de verkleinen! Omdat iedereen een morgen verdient. Als je het lot niet wil laten bepalen wie er ziek wordt, sta dan op tegen kanker en steun kankeronderzoek!
Wil je jouw steentje bijdragen? Dat kan! Van 3 tot 5 juli doe ik mee aan de Tour of Hope voor de strijd tegen kanker. Hiervoor wil ik minstens 800 euro inzamelen om zo de stichting tegen kanker te steunen. Elke bijdrage is welkom, dus aarzel niet om via deze pagina mijn Tour Of Hope en de Stichting tegen kanker te ondersteunen.

Dit is waar het einde van kanker begint. Waarvoor dank!

Steun mijn strijd tegen kanker via deze link!

Nick Devoogdt

Nick Devoogdt

Naast mijn werk als kankeronderzoeker wil ik nog op een andere, meer persoonlijke bijdrage leveren tegen de strijd tegen kanker. En met persoonlijk bedoel ik in de eerste plaats ervoor zorgen dat mijn eigen lichaam gezond wordt/blijft. Dit houdt in dat ik geregeld wat kilometertjes zal afmalen om in conditie te geraken voor deze spectaculaire fietstocht. Bovendien hoop ik hierdoor wat te de-stressen en finaal van die stinkende kankerstokjes af te raken. Met jullie steun voor mijn calvarietocht steun je dus niet alleen de kankergemeenschap en het kankeronderzoek, maar help je mij ook om gemotiveerd te blijven om deze fysieke opoffering te maken

Steun mijn strijd tegen kanker via deze link!

Stijn Van Langenhoven

TourHopeStijnSmall
Pijn is slechts tijdelijk, kanker achtervolgt je voor altijd!

Steun mijn strijd tegen kanker via deze link!


Anneleen Blykers
Anneleen Blykers
Kanker is een oneerlijke en harde ziekte. Met ons onderzoek aan de VUB-UZ trachten we de ziekte vroeger te ontdekken, nieuwe inzichten te krijgen en betere behandelingen te bedenken. Steun is nodig om dit en ander onderzoek verder te zetten en uit te breiden.
Help mijn team (VUB-UZZ Onderzoekers naar de Top) om kanker uit de wereld te trappen!

Steun mijn strijd tegen kanker via deze link!

Jan Heemskerk
Steun mijn strijd tegen kanker via deze link!

Karine Breckpot

Als onderzoeker in het domein van kanker immuuntherapie weet ik hoe belangrijk de ondersteuning van instanties zoals de “Stichting tegen Kanker” is, niet alleen voor ondersteuning van onderzoek, maar ook ondersteuning van patiënten. Mijn motivatie om deel te nemen aan de “Tour of Hope” is dan ook niet ver te zoeken… Dit is de uitgelezen kans om iets terug te geven aan de “Stichting tegen Kanker”!

Steun mijn strijd tegen kanker via deze link!

Geert Verdoodt

Mijn motivatie om deel te nemen is tweeledig. Ten eerste is er de sociale uitdaging; het verzamelen van een mooie som geld ter ondersteuning van de “Stichting tegen Kanker”, zodat deze haar activiteiten ter ondersteuning van patiënten en onderzoek kan verder zetten. Anderzijds is er de sportieve uitdaging; het overwinnen van 7 cols in de Valléé de l’Ubaye. Beide uitdagingen ga ik met plezier aan!

Steun mijn strijd tegen kanker via deze link!

Nadia Cappoen

Nadia Cappoen

Mijn voornaamste reden om deel te nemen aan dit fietsevenement? Mijn mama is onlangs de strijd tegen kanker verloren. Ik fiets dan ook voor haar!

Steun mijn strijd tegen kanker via deze link!


Gerda Lauwers
Steun mijn strijd tegen kanker via deze link!